Surowy makaron japoński Soba
1. Surowy makaron japoński Soba – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy makaron japoński Soba w 100 gramach posiada wartość energetyczną 336 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 14,38 g białka,
- 74,6 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy makaron japoński Soba ma w 100 g 0,71 g tłuszczów, w tym:
- 0,14 g tłuszczów nasyconych,
- 0,19 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,22 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Surowy makaron japoński Soba – jakie ma witaminy?
Surowy makaron japoński Soba to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowy makaron japoński Soba zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,48 mg witaminy B1,
- 0,13 mg witaminy B2,
- 3,21 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,95 mg witaminy B5,
- 0,24 mg witaminy B6,
- 60,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Surowy makaron japoński Soba – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy makaron japoński Soba ma w sobie:
- 35,0 mg wapnia,
- 2,70 mg żelaza,
- 95,0 mg magnezu,
- 254 mg fosforu,
- 252 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 792 mg sodu, 1,71 mg cynku, 0,23 mg miedzi, 1,29 mg manganu i 0 µg selenu.
4. Surowy makaron japoński Soba - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 57 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 336 kcal | 192 kcal |
Białko | 14,38 g | 8,20 g |
Węglowodany | 74,6 g | 42,5 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 0,71 g | 0,41 g |
Tłuszcze nasycone | 0,14 g | 0,08 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,19 g | 0,11 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,22 g | 0,13 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |