Surowy makaron ryżowy
1. Surowy makaron ryżowy – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy makaron ryżowy w 100 gramach posiada wartość energetyczną 364 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 5,95 g białka,
- 80,2 g węglowodanów,
- 0,12 g cukrów,
- 1,60 g błonnika.
Surowy makaron ryżowy ma w 100 g 0,56 g tłuszczów, w tym:
- 0,15 g tłuszczów nasyconych,
- 0,18 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,15 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Surowy makaron ryżowy – jakie ma witaminy?
Surowy makaron ryżowy to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,11 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowy makaron ryżowy zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,02 mg witaminy B2,
- 0,22 mg witaminy B3,
- 5,50 mg witaminy B4,
- 0,05 mg witaminy B5,
- 0,02 mg witaminy B6,
- 3,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Surowy makaron ryżowy – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy makaron ryżowy ma w sobie:
- 18,00 mg wapnia,
- 0,70 mg żelaza,
- 12,00 mg magnezu,
- 153 mg fosforu,
- 30,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 182 mg sodu, 0,74 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,50 mg manganu i 15,10 µg selenu.
4. Surowy makaron ryżowy - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 57 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 364 kcal | 207 kcal |
Białko | 5,95 g | 3,39 g |
Węglowodany | 80,2 g | 45,7 g |
Cukier | 0,12 g | 0,07 g |
Błonnik | 1,60 g | 0,91 g |
Tłuszcz | 0,56 g | 0,32 g |
Tłuszcze nasycone | 0,15 g | 0,09 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,18 g | 0,10 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,15 g | 0,09 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |