Surowy makaron spaghetti wzbogacony w proteiny
1. Surowy makaron spaghetti wzbogacony w proteiny – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy makaron spaghetti wzbogacony w proteiny w 100 gramach posiada wartość energetyczną 374 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 21,8 g białka,
- 65,7 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 2,40 g błonnika.
Surowy makaron spaghetti wzbogacony w proteiny ma w 100 g 2,23 g tłuszczów, w tym:
- 0,33 g tłuszczów nasyconych,
- 0,27 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,99 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Surowy makaron spaghetti wzbogacony w proteiny – jakie ma witaminy?
Surowy makaron spaghetti wzbogacony w proteiny to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowy makaron spaghetti wzbogacony w proteiny zawiera również witaminy z grupy B:
- 1,19 mg witaminy B1,
- 0,48 mg witaminy B2,
- 7,65 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,68 mg witaminy B5,
- 0,18 mg witaminy B6,
- 278 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Surowy makaron spaghetti wzbogacony w proteiny – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy makaron spaghetti wzbogacony w proteiny ma w sobie:
- 39,0 mg wapnia,
- 4,15 mg żelaza,
- 65,0 mg magnezu,
- 163 mg fosforu,
- 201 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 8,00 mg sodu, 1,79 mg cynku, 0,28 mg miedzi, 0,91 mg manganu i 0 µg selenu.
4. Surowy makaron spaghetti wzbogacony w proteiny - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 57 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 374 kcal | 213 kcal |
Białko | 21,8 g | 12,42 g |
Węglowodany | 65,7 g | 37,4 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 2,40 g | 1,37 g |
Tłuszcz | 2,23 g | 1,27 g |
Tłuszcze nasycone | 0,33 g | 0,19 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,27 g | 0,15 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,99 g | 0,56 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |