Surowy makaron szpinakowy (jajeczny, wzbogacony)
1. Surowy makaron szpinakowy (jajeczny, wzbogacony) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy makaron szpinakowy (jajeczny, wzbogacony) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 382 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 14,61 g białka,
- 70,3 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 6,80 g błonnika.
Surowy makaron szpinakowy (jajeczny, wzbogacony) ma w 100 g 4,55 g tłuszczów, w tym:
- 1,05 g tłuszczów nasyconych,
- 1,43 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,01 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 95,0 mg cholesterolu.
2. Surowy makaron szpinakowy (jajeczny, wzbogacony) – jakie ma witaminy?
Surowy makaron szpinakowy (jajeczny, wzbogacony) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowy makaron szpinakowy (jajeczny, wzbogacony) zawiera również witaminy z grupy B:
- 1,09 mg witaminy B1,
- 0,48 mg witaminy B2,
- 6,58 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,90 mg witaminy B5,
- 0,41 mg witaminy B6,
- 245 µg witaminy B9,
- 0,40 µg witaminy B12.
3. Surowy makaron szpinakowy (jajeczny, wzbogacony) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy makaron szpinakowy (jajeczny, wzbogacony) ma w sobie:
- 56,0 mg wapnia,
- 4,20 mg żelaza,
- 82,0 mg magnezu,
- 193 mg fosforu,
- 355 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 72,0 mg sodu, 1,83 mg cynku, 0,26 mg miedzi, 1,02 mg manganu i 0 µg selenu.
4. Surowy makaron szpinakowy (jajeczny, wzbogacony) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 38 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 382 kcal | 145 kcal |
Białko | 14,61 g | 5,55 g |
Węglowodany | 70,3 g | 26,7 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 6,80 g | 2,58 g |
Tłuszcz | 4,55 g | 1,73 g |
Tłuszcze nasycone | 1,05 g | 0,40 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,43 g | 0,54 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,01 g | 0,39 g |
Cholesterol | 95,0 mg | 36,1 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |