Surowy mostek z wołowiny nowozelandzkiej (samo mięso)
1. Surowy mostek z wołowiny nowozelandzkiej (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy mostek z wołowiny nowozelandzkiej (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 194 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 19,74 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy mostek z wołowiny nowozelandzkiej (samo mięso) ma w 100 g 12,75 g tłuszczów, w tym:
- 4,35 g tłuszczów nasyconych,
- 5,48 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,39 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 53,0 mg cholesterolu.
2. Surowy mostek z wołowiny nowozelandzkiej (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Surowy mostek z wołowiny nowozelandzkiej (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 13,00 µg RAE witaminy A, 0,43 mg witaminy E, 6,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowy mostek z wołowiny nowozelandzkiej (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,10 mg witaminy B2,
- 3,58 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,33 mg witaminy B5,
- 0,24 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 1,97 µg witaminy B12.
3. Surowy mostek z wołowiny nowozelandzkiej (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy mostek z wołowiny nowozelandzkiej (samo mięso) ma w sobie:
- 5,00 mg wapnia,
- 1,40 mg żelaza,
- 17,00 mg magnezu,
- 148 mg fosforu,
- 277 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 66,0 mg sodu, 3,64 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,00 mg manganu i 2,60 µg selenu.
4. Surowy mostek z wołowiny nowozelandzkiej (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 114 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 194 kcal | 221 kcal |
Białko | 19,74 g | 22,5 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 12,75 g | 14,54 g |
Tłuszcze nasycone | 4,35 g | 4,96 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 5,48 g | 6,25 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,39 g | 0,44 g |
Cholesterol | 53,0 mg | 60,4 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |