Surowy ogon wieprzowy
1. Surowy ogon wieprzowy – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy ogon wieprzowy w 100 gramach posiada wartość energetyczną 378 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 17,75 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy ogon wieprzowy ma w 100 g 33,5 g tłuszczów, w tym:
- 11,64 g tłuszczów nasyconych,
- 15,80 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,68 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 97,0 mg cholesterolu.
2. Surowy ogon wieprzowy – jakie ma witaminy?
Surowy ogon wieprzowy to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowy ogon wieprzowy zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,21 mg witaminy B1,
- 0,11 mg witaminy B2,
- 2,06 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,67 mg witaminy B5,
- 0,37 mg witaminy B6,
- 5,00 µg witaminy B9,
- 0,88 µg witaminy B12.
3. Surowy ogon wieprzowy – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy ogon wieprzowy ma w sobie:
- 18,00 mg wapnia,
- 0,99 mg żelaza,
- 8,00 mg magnezu,
- 50,0 mg fosforu,
- 349 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 63,0 mg sodu, 2,31 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 2,70 µg selenu.
4. Surowy ogon wieprzowy - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 378 kcal | 107 kcal |
Białko | 17,75 g | 5,03 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 33,5 g | 9,50 g |
Tłuszcze nasycone | 11,64 g | 3,30 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 15,80 g | 4,48 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,68 g | 1,04 g |
Cholesterol | 97,0 mg | 27,5 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |