Surowy pstrąg
1. Surowy pstrąg – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy pstrąg w 100 gramach posiada wartość energetyczną 148 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 20,8 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy pstrąg ma w 100 g 6,61 g tłuszczów, w tym:
- 1,15 g tłuszczów nasyconych,
- 3,25 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,50 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 58,0 mg cholesterolu.
2. Surowy pstrąg – jakie ma witaminy?
Surowy pstrąg to produkt zawierający 0,50 mg witaminy C, 17,00 µg RAE witaminy A, 0,20 mg witaminy E, 155 i.u. witaminy D oraz 0,10 µg witaminy K.
Surowy pstrąg zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,35 mg witaminy B1,
- 0,33 mg witaminy B2,
- 4,50 mg witaminy B3,
- 65,0 mg witaminy B4,
- 1,94 mg witaminy B5,
- 0,20 mg witaminy B6,
- 13,00 µg witaminy B9,
- 7,79 µg witaminy B12.
3. Surowy pstrąg – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy pstrąg ma w sobie:
- 43,0 mg wapnia,
- 1,50 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 245 mg fosforu,
- 361 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 52,0 mg sodu, 0,66 mg cynku, 0,19 mg miedzi, 0,85 mg manganu i 12,60 µg selenu.
4. Surowy pstrąg - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 79 g (1 filet) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 148 kcal | 117 kcal |
Białko | 20,8 g | 16,41 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 6,61 g | 5,22 g |
Tłuszcze nasycone | 1,15 g | 0,91 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,25 g | 2,57 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,50 g | 1,18 g |
Cholesterol | 58,0 mg | 45,8 mg |
Witamina C | 0,50 mg | 0,40 mg |