Surowy pstrąg źródlany – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy pstrąg źródlany w 100 gramach posiada wartość energetyczną 110 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 21,2 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy pstrąg źródlany ma w 100 g 2,73 g tłuszczów, w tym:
- 0,60 g tłuszczów nasyconych,
- 0,82 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,77 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 60,0 mg cholesterolu.
Surowy pstrąg źródlany – jakie ma witaminy?
Surowy pstrąg źródlany to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowy pstrąg źródlany zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,14 mg witaminy B1,
- 0,10 mg witaminy B2,
- 5,29 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,27 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 2,77 µg witaminy B12.
Surowy pstrąg źródlany – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy pstrąg źródlany ma w sobie:
- 25,0 mg wapnia,
- 0,38 mg żelaza,
- 28,0 mg magnezu,
- 246 mg fosforu,
- 417 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 45,0 mg sodu, 0,55 mg cynku,0,05 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 0 µg selenu.
Surowy pstrąg źródlany - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.
Źródło artykułu: WP abcZdrowie