Surowy rostbef wołowy (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)
1. Surowy rostbef wołowy (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy rostbef wołowy (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 237 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 19,32 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy rostbef wołowy (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w 100 g 17,10 g tłuszczów, w tym:
- 6,91 g tłuszczów nasyconych,
- 7,41 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,61 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 82,0 mg cholesterolu.
2. Surowy rostbef wołowy (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?
Surowy rostbef wołowy (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,50 µg witaminy K.
Surowy rostbef wołowy (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,09 mg witaminy B1,
- 0,14 mg witaminy B2,
- 3,95 mg witaminy B3,
- 86,1 mg witaminy B4,
- 0,32 mg witaminy B5,
- 0,40 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 2,79 µg witaminy B12.
3. Surowy rostbef wołowy (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy rostbef wołowy (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w sobie:
- 6,00 mg wapnia,
- 1,61 mg żelaza,
- 19,00 mg magnezu,
- 166 mg fosforu,
- 302 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 54,0 mg sodu, 3,20 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 16,60 µg selenu.
4. Surowy rostbef wołowy (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 237 kcal | 201 kcal |
Białko | 19,32 g | 16,42 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 17,10 g | 14,54 g |
Tłuszcze nasycone | 6,91 g | 5,87 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 7,41 g | 6,30 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,61 g | 0,52 g |
Cholesterol | 82,0 mg | 69,7 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |