Surowy rostbef wołowy (samo mięso, II klasa mięsa)
1. Surowy rostbef wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy rostbef wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 161 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 22,1 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy rostbef wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) ma w 100 g 7,39 g tłuszczów, w tym:
- 2,89 g tłuszczów nasyconych,
- 3,30 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,40 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 59,0 mg cholesterolu.
2. Surowy rostbef wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?
Surowy rostbef wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,13 mg witaminy E, 3,00 i.u. witaminy D oraz 1,30 µg witaminy K.
Surowy rostbef wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,28 mg witaminy B2,
- 5,41 mg witaminy B3,
- 54,4 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,65 mg witaminy B6,
- 3,00 µg witaminy B9,
- 1,93 µg witaminy B12.
3. Surowy rostbef wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy rostbef wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) ma w sobie:
- 18,00 mg wapnia,
- 1,98 mg żelaza,
- 11,00 mg magnezu,
- 209 mg fosforu,
- 276 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 56,0 mg sodu, 3,61 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,00 mg manganu i 23,0 µg selenu.
4. Surowy rostbef wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 161 kcal | 137 kcal |
Białko | 22,1 g | 18,81 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 7,39 g | 6,28 g |
Tłuszcze nasycone | 2,89 g | 2,46 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,30 g | 2,81 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,40 g | 0,34 g |
Cholesterol | 59,0 mg | 50,2 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |