Trwa ładowanie...

Surowy rostbratel wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)

1. Surowy rostbratel wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Surowy rostbratel wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 220 kcal.

Zobacz film: "Żywność light pod lupą dietetyka"

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 27,5 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Surowy rostbratel wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w 100 g 12,26 g tłuszczów, w tym:

  • 4,97 g tłuszczów nasyconych,
  • 6,04 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 1,00 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 92,0 mg cholesterolu.

2. Surowy rostbratel wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?

Surowy rostbratel wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 6,00 µg RAE witaminy A, 0,14 mg witaminy E, 5,00 i.u. witaminy D oraz 1,60 µg witaminy K.

Surowy rostbratel wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,08 mg witaminy B1,
  • 0,31 mg witaminy B2,
  • 4,19 mg witaminy B3,
  • 102 mg witaminy B4,
  • 0,95 mg witaminy B5,
  • 0,38 mg witaminy B6,
  • 7,00 µg witaminy B9,
  • 4,94 µg witaminy B12.

3. Surowy rostbratel wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Surowy rostbratel wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w sobie:

  • 14,00 mg wapnia,
  • 3,11 mg żelaza,
  • 22,0 mg magnezu,
  • 217 mg fosforu,
  • 374 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 84,0 mg sodu, 9,40 mg cynku, 0,13 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 30,3 µg selenu.

4. Surowy rostbratel wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 220 kcal 187 kcal
Białko 27,5 g 23,4 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 12,26 g 10,42 g
Tłuszcze nasycone 4,97 g 4,22 g
Tłuszcze jednonienasycone 6,04 g 5,13 g
Tłuszcze wielonienasycone 1,00 g 0,85 g
Cholesterol 92,0 mg 78,2 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Surowy rostbratel wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)
Surowy rostbratel wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) (Flickr)

Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska Media SA z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.