Trwa ładowanie...

Surowy rostbratel wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa)

Avatar placeholder
Anna Kowalczyk 29.11.2018 10:58
Surowy rostbratel wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa)
Surowy rostbratel wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) (Flickr)

1. Surowy rostbratel wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Surowy rostbratel wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 137 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 20,3 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Surowy rostbratel wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) ma w 100 g 6,21 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Tłuszcze mogą być zdrowe. Sprawdź jakie są najlepsze dla dziecka"
  • 2,69 g tłuszczów nasyconych,
  • 3,12 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,39 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 71,0 mg cholesterolu.

2. Surowy rostbratel wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) – jakie ma witaminy?

Surowy rostbratel wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 3,00 µg RAE witaminy A, 0,20 mg witaminy E, 3,00 i.u. witaminy D oraz 1,50 µg witaminy K.

Surowy rostbratel wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,11 mg witaminy B1,
  • 0,28 mg witaminy B2,
  • 4,13 mg witaminy B3,
  • 78,0 mg witaminy B4,
  • 1,00 mg witaminy B5,
  • 0,39 mg witaminy B6,
  • 3,00 µg witaminy B9,
  • 4,39 µg witaminy B12.

3. Surowy rostbratel wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Surowy rostbratel wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) ma w sobie:

  • 12,00 mg wapnia,
  • 2,49 mg żelaza,
  • 20,0 mg magnezu,
  • 210 mg fosforu,
  • 344 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 86,0 mg sodu, 7,84 mg cynku, 0,10 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 23,6 µg selenu.

4. Surowy rostbratel wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 137 kcal 116 kcal
Białko 20,3 g 17,24 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 6,21 g 5,28 g
Tłuszcze nasycone 2,69 g 2,29 g
Tłuszcze jednonienasycone 3,12 g 2,65 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,39 g 0,33 g
Cholesterol 71,0 mg 60,4 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze