Trwa ładowanie...

Surowy rostbratel wołowy bez kości (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)

Avatar placeholder
29.11.2018 10:58
Surowy rostbratel wołowy bez kości (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)
Surowy rostbratel wołowy bez kości (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) (Flickr)

1. Surowy rostbratel wołowy bez kości (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Surowy rostbratel wołowy bez kości (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 152 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 20,1 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Surowy rostbratel wołowy bez kości (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w 100 g 7,94 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Jak zdrowo jeść i tracić na wadze?"
  • 3,46 g tłuszczów nasyconych,
  • 4,21 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,43 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 68,0 mg cholesterolu.

2. Surowy rostbratel wołowy bez kości (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?

Surowy rostbratel wołowy bez kości (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 3,00 µg RAE witaminy A, 0,16 mg witaminy E, 4,00 i.u. witaminy D oraz 1,50 µg witaminy K.

Surowy rostbratel wołowy bez kości (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,08 mg witaminy B1,
  • 0,25 mg witaminy B2,
  • 3,79 mg witaminy B3,
  • 70,4 mg witaminy B4,
  • 0,87 mg witaminy B5,
  • 0,41 mg witaminy B6,
  • 3,00 µg witaminy B9,
  • 4,29 µg witaminy B12.

3. Surowy rostbratel wołowy bez kości (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Surowy rostbratel wołowy bez kości (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w sobie:

  • 12,00 mg wapnia,
  • 2,50 mg żelaza,
  • 19,00 mg magnezu,
  • 199 mg fosforu,
  • 336 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 81,0 mg sodu, 7,53 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 22,2 µg selenu.

4. Surowy rostbratel wołowy bez kości (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 152 kcal 129 kcal
Białko 20,1 g 17,06 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 7,94 g 6,75 g
Tłuszcze nasycone 3,46 g 2,94 g
Tłuszcze jednonienasycone 4,21 g 3,58 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,43 g 0,37 g
Cholesterol 68,0 mg 57,8 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze