Surowy rostbratel wołowy bez kości (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)
1. Surowy rostbratel wołowy bez kości (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy rostbratel wołowy bez kości (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 152 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 20,1 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy rostbratel wołowy bez kości (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w 100 g 7,94 g tłuszczów, w tym:
- 3,46 g tłuszczów nasyconych,
- 4,21 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,43 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 68,0 mg cholesterolu.
2. Surowy rostbratel wołowy bez kości (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?
Surowy rostbratel wołowy bez kości (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 3,00 µg RAE witaminy A, 0,16 mg witaminy E, 4,00 i.u. witaminy D oraz 1,50 µg witaminy K.
Surowy rostbratel wołowy bez kości (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,25 mg witaminy B2,
- 3,79 mg witaminy B3,
- 70,4 mg witaminy B4,
- 0,87 mg witaminy B5,
- 0,41 mg witaminy B6,
- 3,00 µg witaminy B9,
- 4,29 µg witaminy B12.
3. Surowy rostbratel wołowy bez kości (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy rostbratel wołowy bez kości (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w sobie:
- 12,00 mg wapnia,
- 2,50 mg żelaza,
- 19,00 mg magnezu,
- 199 mg fosforu,
- 336 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 81,0 mg sodu, 7,53 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 22,2 µg selenu.
4. Surowy rostbratel wołowy bez kości (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 152 kcal | 129 kcal |
Białko | 20,1 g | 17,06 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 7,94 g | 6,75 g |
Tłuszcze nasycone | 3,46 g | 2,94 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,21 g | 3,58 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,43 g | 0,37 g |
Cholesterol | 68,0 mg | 57,8 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |