Surowy schab wieprzowy bez kości (mięso i tłuszcz)
1. Surowy schab wieprzowy bez kości (mięso i tłuszcz) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy schab wieprzowy bez kości (mięso i tłuszcz) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 155 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 21,6 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy schab wieprzowy bez kości (mięso i tłuszcz) ma w 100 g 6,94 g tłuszczów, w tym:
- 2,45 g tłuszczów nasyconych,
- 2,99 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,88 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 67,0 mg cholesterolu.
2. Surowy schab wieprzowy bez kości (mięso i tłuszcz) – jakie ma witaminy?
Surowy schab wieprzowy bez kości (mięso i tłuszcz) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 1,00 µg RAE witaminy A, 0,13 mg witaminy E, 18,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowy schab wieprzowy bez kości (mięso i tłuszcz) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,67 mg witaminy B1,
- 0,19 mg witaminy B2,
- 7,99 mg witaminy B3,
- 57,8 mg witaminy B4,
- 0,73 mg witaminy B5,
- 0,73 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0,53 µg witaminy B12.
3. Surowy schab wieprzowy bez kości (mięso i tłuszcz) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy schab wieprzowy bez kości (mięso i tłuszcz) ma w sobie:
- 7,00 mg wapnia,
- 0,50 mg żelaza,
- 26,0 mg magnezu,
- 226 mg fosforu,
- 373 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 48,0 mg sodu, 1,55 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 33,1 µg selenu.
4. Surowy schab wieprzowy bez kości (mięso i tłuszcz) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 155 kcal | 132 kcal |
Białko | 21,6 g | 18,32 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 6,94 g | 5,90 g |
Tłuszcze nasycone | 2,45 g | 2,08 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,99 g | 2,54 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,88 g | 0,75 g |
Cholesterol | 67,0 mg | 57,0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |