Surowy schab wieprzowy bez kości (samo mięso)
1. Surowy schab wieprzowy bez kości (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy schab wieprzowy bez kości (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 127 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 22,4 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy schab wieprzowy bez kości (samo mięso) ma w 100 g 3,42 g tłuszczów, w tym:
- 1,21 g tłuszczów nasyconych,
- 1,55 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,37 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 66,0 mg cholesterolu.
2. Surowy schab wieprzowy bez kości (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Surowy schab wieprzowy bez kości (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,13 mg witaminy E, 13,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowy schab wieprzowy bez kości (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,69 mg witaminy B1,
- 0,19 mg witaminy B2,
- 8,27 mg witaminy B3,
- 59,6 mg witaminy B4,
- 0,75 mg witaminy B5,
- 0,76 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0,51 µg witaminy B12.
3. Surowy schab wieprzowy bez kości (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy schab wieprzowy bez kości (samo mięso) ma w sobie:
- 5,00 mg wapnia,
- 0,51 mg żelaza,
- 27,0 mg magnezu,
- 234 mg fosforu,
- 387 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 49,0 mg sodu, 1,59 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 34,5 µg selenu.
4. Surowy schab wieprzowy bez kości (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 127 kcal | 108 kcal |
Białko | 22,4 g | 19,05 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 3,42 g | 2,91 g |
Tłuszcze nasycone | 1,21 g | 1,03 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,55 g | 1,31 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,37 g | 0,31 g |
Cholesterol | 66,0 mg | 56,1 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |