Trwa ładowanie...

Surowy stek z antrykotu wołowego bez kości (samo mięso, II klasa mięsa)

Avatar placeholder
29.11.2018 10:59
Surowy stek z antrykotu wołowego bez kości (samo mięso, II klasa mięsa)
Surowy stek z antrykotu wołowego bez kości (samo mięso, II klasa mięsa)

1. Surowy stek z antrykotu wołowego bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Surowy stek z antrykotu wołowego bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 187 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 19,46 g białka,
  • 1,75 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Surowy stek z antrykotu wołowego bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) ma w 100 g 11,40 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Żywność light pod lupą dietetyka"
  • 4,36 g tłuszczów nasyconych,
  • 5,17 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,45 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 64,0 mg cholesterolu.

2. Surowy stek z antrykotu wołowego bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?

Surowy stek z antrykotu wołowego bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 2,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 4,00 i.u. witaminy D oraz 1,50 µg witaminy K.

Surowy stek z antrykotu wołowego bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,08 mg witaminy B1,
  • 0,22 mg witaminy B2,
  • 3,51 mg witaminy B3,
  • 0 mg witaminy B4,
  • 0 mg witaminy B5,
  • 0,39 mg witaminy B6,
  • 3,00 µg witaminy B9,
  • 3,21 µg witaminy B12.

3. Surowy stek z antrykotu wołowego bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Surowy stek z antrykotu wołowego bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) ma w sobie:

  • 6,00 mg wapnia,
  • 2,64 mg żelaza,
  • 24,0 mg magnezu,
  • 210 mg fosforu,
  • 357 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 88,0 mg sodu, 7,80 mg cynku, 0,14 mg miedzi, 0 mg manganu i 25,5 µg selenu.

4. Surowy stek z antrykotu wołowego bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 187 kcal 159 kcal
Białko 19,46 g 16,54 g
Węglowodany 1,75 g 1,49 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 11,40 g 9,69 g
Tłuszcze nasycone 4,36 g 3,71 g
Tłuszcze jednonienasycone 5,17 g 4,40 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,45 g 0,39 g
Cholesterol 64,0 mg 54,4 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze