Surowy stek z antykotu bez kości (mięso i tłuszcz)
1. Surowy stek z antykotu bez kości (mięso i tłuszcz) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy stek z antykotu bez kości (mięso i tłuszcz) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 230 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 19,55 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy stek z antykotu bez kości (mięso i tłuszcz) ma w 100 g 16,90 g tłuszczów, w tym:
- 7,52 g tłuszczów nasyconych,
- 8,09 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,83 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 74,0 mg cholesterolu.
2. Surowy stek z antykotu bez kości (mięso i tłuszcz) – jakie ma witaminy?
Surowy stek z antykotu bez kości (mięso i tłuszcz) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 5,00 µg RAE witaminy A, 0,10 mg witaminy E, 5,00 i.u. witaminy D oraz 1,50 µg witaminy K.
Surowy stek z antykotu bez kości (mięso i tłuszcz) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,09 mg witaminy B1,
- 0,23 mg witaminy B2,
- 4,76 mg witaminy B3,
- 43,1 mg witaminy B4,
- 0,48 mg witaminy B5,
- 0,39 mg witaminy B6,
- 3,00 µg witaminy B9,
- 1,61 µg witaminy B12.
3. Surowy stek z antykotu bez kości (mięso i tłuszcz) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy stek z antykotu bez kości (mięso i tłuszcz) ma w sobie:
- 7,00 mg wapnia,
- 1,64 mg żelaza,
- 20,0 mg magnezu,
- 137 mg fosforu,
- 256 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 50,0 mg sodu, 4,88 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,07 mg manganu i 23,2 µg selenu.
4. Surowy stek z antykotu bez kości (mięso i tłuszcz) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 230 kcal | 196 kcal |
Białko | 19,55 g | 16,62 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 16,90 g | 14,37 g |
Tłuszcze nasycone | 7,52 g | 6,39 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 8,09 g | 6,88 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,83 g | 0,70 g |
Cholesterol | 74,0 mg | 62,9 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |