Surowy stek ze strusia (z wewnętrznej strony)
1. Surowy stek ze strusia (z wewnętrznej strony) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy stek ze strusia (z wewnętrznej strony) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 127 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 23,7 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy stek ze strusia (z wewnętrznej strony) ma w 100 g 2,87 g tłuszczów, w tym:
- 0,92 g tłuszczów nasyconych,
- 1,18 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,59 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 73,0 mg cholesterolu.
2. Surowy stek ze strusia (z wewnętrznej strony) – jakie ma witaminy?
Surowy stek ze strusia (z wewnętrznej strony) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,21 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowy stek ze strusia (z wewnętrznej strony) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,21 mg witaminy B1,
- 0,31 mg witaminy B2,
- 5,13 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,27 mg witaminy B5,
- 0,56 mg witaminy B6,
- 9,00 µg witaminy B9,
- 5,40 µg witaminy B12.
3. Surowy stek ze strusia (z wewnętrznej strony) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy stek ze strusia (z wewnętrznej strony) ma w sobie:
- 5,00 mg wapnia,
- 4,20 mg żelaza,
- 23,0 mg magnezu,
- 226 mg fosforu,
- 330 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 76,0 mg sodu, 3,98 mg cynku, 0,15 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 37,5 µg selenu.
4. Surowy stek ze strusia (z wewnętrznej strony) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja, ugotowane ze 120 g surowego) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 127 kcal | 108 kcal |
Białko | 23,7 g | 20,1 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 2,87 g | 2,44 g |
Tłuszcze nasycone | 0,92 g | 0,79 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,18 g | 1,00 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,59 g | 0,50 g |
Cholesterol | 73,0 mg | 62,1 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |