Surowy stek ze strusia (z zewnętrznej strony)
1. Surowy stek ze strusia (z zewnętrznej strony) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy stek ze strusia (z zewnętrznej strony) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 120 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 23,4 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy stek ze strusia (z zewnętrznej strony) ma w 100 g 2,21 g tłuszczów, w tym:
- 0,77 g tłuszczów nasyconych,
- 0,87 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,46 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 79,0 mg cholesterolu.
2. Surowy stek ze strusia (z zewnętrznej strony) – jakie ma witaminy?
Surowy stek ze strusia (z zewnętrznej strony) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,21 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowy stek ze strusia (z zewnętrznej strony) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,21 mg witaminy B1,
- 0,31 mg witaminy B2,
- 5,06 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,25 mg witaminy B5,
- 0,55 mg witaminy B6,
- 8,00 µg witaminy B9,
- 5,33 µg witaminy B12.
3. Surowy stek ze strusia (z zewnętrznej strony) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy stek ze strusia (z zewnętrznej strony) ma w sobie:
- 5,00 mg wapnia,
- 3,69 mg żelaza,
- 23,0 mg magnezu,
- 229 mg fosforu,
- 333 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 70,0 mg sodu, 4,02 mg cynku, 0,15 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 37,9 µg selenu.
4. Surowy stek ze strusia (z zewnętrznej strony) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja, ugotowane ze 120 g surowego) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 120 kcal | 102 kcal |
Białko | 23,4 g | 19,86 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 2,21 g | 1,88 g |
Tłuszcze nasycone | 0,77 g | 0,66 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,87 g | 0,74 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,46 g | 0,39 g |
Cholesterol | 79,0 mg | 67,2 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |