Surowy szczupak
1. Surowy szczupak – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy szczupak w 100 gramach posiada wartość energetyczną 88,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 19,26 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy szczupak ma w 100 g 0,69 g tłuszczów, w tym:
- 0,12 g tłuszczów nasyconych,
- 0,16 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,20 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 39,0 mg cholesterolu.
2. Surowy szczupak – jakie ma witaminy?
Surowy szczupak to produkt zawierający 3,80 mg witaminy C, 21,0 µg RAE witaminy A, 0,20 mg witaminy E, 99,0 i.u. witaminy D oraz 0,10 µg witaminy K.
Surowy szczupak zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,06 mg witaminy B2,
- 2,30 mg witaminy B3,
- 65,0 mg witaminy B4,
- 0,75 mg witaminy B5,
- 0,12 mg witaminy B6,
- 15,00 µg witaminy B9,
- 2,00 µg witaminy B12.
3. Surowy szczupak – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy szczupak ma w sobie:
- 57,0 mg wapnia,
- 0,55 mg żelaza,
- 31,0 mg magnezu,
- 220 mg fosforu,
- 259 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 39,0 mg sodu, 0,67 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,24 mg manganu i 12,60 µg selenu.
4. Surowy szczupak - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 88,0 kcal | 74,8 kcal |
Białko | 19,26 g | 16,37 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 0,69 g | 0,59 g |
Tłuszcze nasycone | 0,12 g | 0,10 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,16 g | 0,13 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,20 g | 0,17 g |
Cholesterol | 39,0 mg | 33,2 mg |
Witamina C | 3,80 mg | 3,23 mg |