Surowy szczypiorek
1. Surowy szczypiorek – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy szczypiorek w 100 gramach posiada wartość energetyczną 30,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 3,27 g białka,
- 4,35 g węglowodanów,
- 1,85 g cukrów,
- 2,50 g błonnika.
Surowy szczypiorek ma w 100 g 0,73 g tłuszczów, w tym:
- 0,15 g tłuszczów nasyconych,
- 0,10 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,27 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Surowy szczypiorek – jakie ma witaminy?
Surowy szczypiorek to produkt zawierający 58,1 mg witaminy C, 218 µg RAE witaminy A, 0,21 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 213 µg witaminy K.
Surowy szczypiorek zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,12 mg witaminy B2,
- 0,65 mg witaminy B3,
- 5,20 mg witaminy B4,
- 0,32 mg witaminy B5,
- 0,14 mg witaminy B6,
- 105 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Surowy szczypiorek – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy szczypiorek ma w sobie:
- 92,0 mg wapnia,
- 1,60 mg żelaza,
- 42,0 mg magnezu,
- 58,0 mg fosforu,
- 296 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 3,00 mg sodu, 0,56 mg cynku, 0,16 mg miedzi, 0,37 mg manganu i 0,90 µg selenu.
4. Surowy szczypiorek - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 3 g (1 łyżka, pokrojony) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 30,0 kcal | 0,90 kcal |
Białko | 3,27 g | 0,10 g |
Węglowodany | 4,35 g | 0,13 g |
Cukier | 1,85 g | 0,06 g |
Błonnik | 2,50 g | 0,08 g |
Tłuszcz | 0,73 g | 0,02 g |
Tłuszcze nasycone | 0,15 g | 0,00 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,10 g | 0,00 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,27 g | 0,01 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 58,1 mg | 1,74 mg |