Surowy tłuszcz podskórny z cielęciny
1. Surowy tłuszcz podskórny z cielęciny – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy tłuszcz podskórny z cielęciny w 100 gramach posiada wartość energetyczną 503 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 8,85 g białka,
- 0,89 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy tłuszcz podskórny z cielęciny ma w 100 g 51,6 g tłuszczów, w tym:
- 19,08 g tłuszczów nasyconych,
- 24,8 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,63 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 86,0 mg cholesterolu.
2. Surowy tłuszcz podskórny z cielęciny – jakie ma witaminy?
Surowy tłuszcz podskórny z cielęciny to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,30 mg witaminy E, 220 i.u. witaminy D oraz 2,80 µg witaminy K.
Surowy tłuszcz podskórny z cielęciny zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,09 mg witaminy B2,
- 2,78 mg witaminy B3,
- 32,0 mg witaminy B4,
- 0,26 mg witaminy B5,
- 0,15 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 1,35 µg witaminy B12.
3. Surowy tłuszcz podskórny z cielęciny – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy tłuszcz podskórny z cielęciny ma w sobie:
- 31,0 mg wapnia,
- 0,73 mg żelaza,
- 19,00 mg magnezu,
- 133 mg fosforu,
- 107 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 89,0 mg sodu, 0,83 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 5,20 µg selenu.
4. Surowy tłuszcz podskórny z cielęciny - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 503 kcal | 428 kcal |
Białko | 8,85 g | 7,52 g |
Węglowodany | 0,89 g | 0,76 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 51,6 g | 43,9 g |
Tłuszcze nasycone | 19,08 g | 16,22 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 24,8 g | 21,1 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,63 g | 1,39 g |
Cholesterol | 86,0 mg | 73,1 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |