Surowy tłuszcz podskórny z cielęciny australijskiej
1. Surowy tłuszcz podskórny z cielęciny australijskiej – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy tłuszcz podskórny z cielęciny australijskiej w 100 gramach posiada wartość energetyczną 487 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 12,59 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy tłuszcz podskórny z cielęciny australijskiej ma w 100 g 48,5 g tłuszczów, w tym:
- 23,9 g tłuszczów nasyconych,
- 19,54 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,80 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 71,0 mg cholesterolu.
2. Surowy tłuszcz podskórny z cielęciny australijskiej – jakie ma witaminy?
Surowy tłuszcz podskórny z cielęciny australijskiej to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowy tłuszcz podskórny z cielęciny australijskiej zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,14 mg witaminy B2,
- 3,16 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,35 mg witaminy B5,
- 0,21 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Surowy tłuszcz podskórny z cielęciny australijskiej – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy tłuszcz podskórny z cielęciny australijskiej ma w sobie:
- 10,00 mg wapnia,
- 1,08 mg żelaza,
- 9,00 mg magnezu,
- 92,0 mg fosforu,
- 149 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 69,0 mg sodu, 1,41 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,00 mg manganu i 4,70 µg selenu.
4. Surowy tłuszcz podskórny z cielęciny australijskiej - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 114 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 487 kcal | 555 kcal |
Białko | 12,59 g | 14,35 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 48,5 g | 55,3 g |
Tłuszcze nasycone | 23,9 g | 27,2 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 19,54 g | 22,3 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,80 g | 3,19 g |
Cholesterol | 71,0 mg | 80,9 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |