Surowy tłuszcz podskórny z wołowiny nowozelandzkiej
1. Surowy tłuszcz podskórny z wołowiny nowozelandzkiej – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy tłuszcz podskórny z wołowiny nowozelandzkiej w 100 gramach posiada wartość energetyczną 685 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 8,50 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy tłuszcz podskórny z wołowiny nowozelandzkiej ma w 100 g 72,4 g tłuszczów, w tym:
- 31,5 g tłuszczów nasyconych,
- 24,7 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,68 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 64,0 mg cholesterolu.
2. Surowy tłuszcz podskórny z wołowiny nowozelandzkiej – jakie ma witaminy?
Surowy tłuszcz podskórny z wołowiny nowozelandzkiej to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 11,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowy tłuszcz podskórny z wołowiny nowozelandzkiej zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,13 mg witaminy B1,
- 0,03 mg witaminy B2,
- 0,74 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,09 mg witaminy B5,
- 0,05 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0,16 µg witaminy B12.
3. Surowy tłuszcz podskórny z wołowiny nowozelandzkiej – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy tłuszcz podskórny z wołowiny nowozelandzkiej ma w sobie:
- 20,0 mg wapnia,
- 0,38 mg żelaza,
- 5,00 mg magnezu,
- 51,0 mg fosforu,
- 93,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 26,0 mg sodu, 0,36 mg cynku, 0,01 mg miedzi, 0,00 mg manganu i 1,80 µg selenu.
4. Surowy tłuszcz podskórny z wołowiny nowozelandzkiej - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 113 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 685 kcal | 774 kcal |
Białko | 8,50 g | 9,61 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 72,4 g | 81,8 g |
Tłuszcze nasycone | 31,5 g | 35,6 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 24,7 g | 27,9 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,68 g | 1,90 g |
Cholesterol | 64,0 mg | 72,3 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |