Surowy turbot (skarp)
1. Surowy turbot (skarp) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy turbot (skarp) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 95,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 16,05 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy turbot (skarp) ma w 100 g 2,95 g tłuszczów, w tym:
- 0,75 g tłuszczów nasyconych,
- 0,61 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,88 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 48,0 mg cholesterolu.
2. Surowy turbot (skarp) – jakie ma witaminy?
Surowy turbot (skarp) to produkt zawierający 1,70 mg witaminy C, 11,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowy turbot (skarp) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,08 mg witaminy B2,
- 2,20 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,57 mg witaminy B5,
- 0,21 mg witaminy B6,
- 8,00 µg witaminy B9,
- 2,20 µg witaminy B12.
3. Surowy turbot (skarp) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy turbot (skarp) ma w sobie:
- 18,00 mg wapnia,
- 0,36 mg żelaza,
- 51,0 mg magnezu,
- 129 mg fosforu,
- 238 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 150 mg sodu, 0,22 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 36,5 µg selenu.
4. Surowy turbot (skarp) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 95,0 kcal | 80,8 kcal |
Białko | 16,05 g | 13,64 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 2,95 g | 2,51 g |
Tłuszcze nasycone | 0,75 g | 0,64 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,61 g | 0,52 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,88 g | 0,75 g |
Cholesterol | 48,0 mg | 40,8 mg |
Witamina C | 1,70 mg | 1,45 mg |