Surowy udziec jagnięcy (samo mięso, II klasa mięsa)
1. Surowy udziec jagnięcy (samo mięso, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy udziec jagnięcy (samo mięso, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 128 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 20,6 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy udziec jagnięcy (samo mięso, II klasa mięsa) ma w 100 g 4,51 g tłuszczów, w tym:
- 1,61 g tłuszczów nasyconych,
- 1,81 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,41 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 64,0 mg cholesterolu.
2. Surowy udziec jagnięcy (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?
Surowy udziec jagnięcy (samo mięso, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,22 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowy udziec jagnięcy (samo mięso, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,14 mg witaminy B1,
- 0,25 mg witaminy B2,
- 6,23 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,72 mg witaminy B5,
- 0,17 mg witaminy B6,
- 23,0 µg witaminy B9,
- 2,70 µg witaminy B12.
3. Surowy udziec jagnięcy (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy udziec jagnięcy (samo mięso, II klasa mięsa) ma w sobie:
- 6,00 mg wapnia,
- 1,82 mg żelaza,
- 27,0 mg magnezu,
- 193 mg fosforu,
- 289 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 62,0 mg sodu, 3,84 mg cynku, 0,13 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 23,5 µg selenu.
4. Surowy udziec jagnięcy (samo mięso, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 128 kcal | 36,3 kcal |
Białko | 20,6 g | 5,83 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 4,51 g | 1,28 g |
Tłuszcze nasycone | 1,61 g | 0,46 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,81 g | 0,51 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,41 g | 0,12 g |
Cholesterol | 64,0 mg | 18,14 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |