Surowy udziec wołowy (samo mięso, II klasa mięsa)
1. Surowy udziec wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy udziec wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 128 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 22,9 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy udziec wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) ma w 100 g 3,38 g tłuszczów, w tym:
- 1,16 g tłuszczów nasyconych,
- 1,43 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,16 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 60,0 mg cholesterolu.
2. Surowy udziec wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?
Surowy udziec wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,29 mg witaminy E, 2,00 i.u. witaminy D oraz 1,20 µg witaminy K.
Surowy udziec wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,10 mg witaminy B1,
- 0,17 mg witaminy B2,
- 6,96 mg witaminy B3,
- 95,6 mg witaminy B4,
- 0,68 mg witaminy B5,
- 0,67 mg witaminy B6,
- 14,00 µg witaminy B9,
- 1,91 µg witaminy B12.
3. Surowy udziec wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy udziec wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) ma w sobie:
- 20,0 mg wapnia,
- 2,12 mg żelaza,
- 25,0 mg magnezu,
- 221 mg fosforu,
- 351 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 57,0 mg sodu, 4,28 mg cynku, 0,10 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 28,6 µg selenu.
4. Surowy udziec wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 128 kcal | 36,3 kcal |
Białko | 22,9 g | 6,49 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 3,38 g | 0,96 g |
Tłuszcze nasycone | 1,16 g | 0,33 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,43 g | 0,40 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,16 g | 0,05 g |
Cholesterol | 60,0 mg | 17,01 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |