Surowy udziec z indyka (samo mięso)
1. Surowy udziec z indyka (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy udziec z indyka (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 116 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 20,6 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy udziec z indyka (samo mięso) ma w 100 g 3,69 g tłuszczów, w tym:
- 0,78 g tłuszczów nasyconych,
- 0,75 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,72 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 78,0 mg cholesterolu.
2. Surowy udziec z indyka (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Surowy udziec z indyka (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 19,00 µg RAE witaminy A, 0,18 mg witaminy E, 20,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowy udziec z indyka (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,31 mg witaminy B2,
- 6,18 mg witaminy B3,
- 75,9 mg witaminy B4,
- 1,30 mg witaminy B5,
- 0,48 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 2,17 µg witaminy B12.
3. Surowy udziec z indyka (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy udziec z indyka (samo mięso) ma w sobie:
- 4,00 mg wapnia,
- 1,42 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 177 mg fosforu,
- 269 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 75,0 mg sodu, 2,95 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 21,5 µg selenu.
4. Surowy udziec z indyka (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 116 kcal | 98,6 kcal |
Białko | 20,6 g | 17,51 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 3,69 g | 3,14 g |
Tłuszcze nasycone | 0,78 g | 0,67 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,75 g | 0,64 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,72 g | 0,61 g |
Cholesterol | 78,0 mg | 66,3 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |