Surowy udziec z jagnięciny australijskiej (mięso i tłuszcz)
Surowy udziec z jagnięciny australijskiej (mięso i tłuszcz) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy udziec z jagnięciny australijskiej (mięso i tłuszcz) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 215 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 18,24 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy udziec z jagnięciny australijskiej (mięso i tłuszcz) ma w 100 g 15,19 g tłuszczów, w tym:
- 7,29 g tłuszczów nasyconych,
- 6,23 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,66 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 66,0 mg cholesterolu.
Surowy udziec z jagnięciny australijskiej (mięso i tłuszcz) – jakie ma witaminy?
Surowy udziec z jagnięciny australijskiej (mięso i tłuszcz) to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowy udziec z jagnięciny australijskiej (mięso i tłuszcz) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,14 mg witaminy B1,
- 0,29 mg witaminy B2,
- 4,96 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,49 mg witaminy B5,
- 0,36 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 2,70 µg witaminy B12.
Surowy udziec z jagnięciny australijskiej (mięso i tłuszcz) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy udziec z jagnięciny australijskiej (mięso i tłuszcz) ma w sobie:
- 10,00 mg wapnia,
- 1,48 mg żelaza,
- 20,0 mg magnezu,
- 173 mg fosforu,
- 295 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 73,0 mg sodu, 3,75 mg cynku,0,17 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 4,20 µg selenu.
Surowy udziec z jagnięciny australijskiej (mięso i tłuszcz) - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.