Suszona persymona japońska
1. Suszona persymona japońska – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Suszona persymona japońska w 100 gramach posiada wartość energetyczną 274 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 1,38 g białka,
- 73,4 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 14,50 g błonnika.
Suszona persymona japońska ma w 100 g 0,59 g tłuszczów, w tym:
- 0 g tłuszczów nasyconych,
- 0 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Suszona persymona japońska – jakie ma witaminy?
Suszona persymona japońska to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 38,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Suszona persymona japońska zawiera również witaminy z grupy B:
- 0 mg witaminy B1,
- 0,03 mg witaminy B2,
- 0,18 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Suszona persymona japońska – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Suszona persymona japońska ma w sobie:
- 25,0 mg wapnia,
- 0,74 mg żelaza,
- 31,0 mg magnezu,
- 81,0 mg fosforu,
- 802 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 2,00 mg sodu, 0,42 mg cynku, 0,44 mg miedzi, 1,39 mg manganu i 0 µg selenu.
4. Suszona persymona japońska - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 34 g (1 owoc, bez odpadów) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 274 kcal | 93,2 kcal |
Białko | 1,38 g | 0,47 g |
Węglowodany | 73,4 g | 25,0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 14,50 g | 4,93 g |
Tłuszcz | 0,59 g | 0,20 g |
Tłuszcze nasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0 g | 0 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |