Suszona rzodkiew japońska
1. Suszona rzodkiew japońska – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Suszona rzodkiew japońska w 100 gramach posiada wartość energetyczną 271 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 7,90 g białka,
- 63,4 g węglowodanów,
- 37,3 g cukrów,
- 23,9 g błonnika.
Suszona rzodkiew japońska ma w 100 g 0,72 g tłuszczów, w tym:
- 0,22 g tłuszczów nasyconych,
- 0,12 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,33 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Suszona rzodkiew japońska – jakie ma witaminy?
Suszona rzodkiew japońska to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,01 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 4,50 µg witaminy K.
Suszona rzodkiew japońska zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,27 mg witaminy B1,
- 0,68 mg witaminy B2,
- 3,40 mg witaminy B3,
- 110 mg witaminy B4,
- 1,85 mg witaminy B5,
- 0,62 mg witaminy B6,
- 295 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Suszona rzodkiew japońska – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Suszona rzodkiew japońska ma w sobie:
- 629 mg wapnia,
- 6,73 mg żelaza,
- 170 mg magnezu,
- 204 mg fosforu,
- 3,494 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 278 mg sodu, 2,13 mg cynku, 1,63 mg miedzi, 0,54 mg manganu i 0,70 µg selenu.
4. Suszona rzodkiew japońska - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 116 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 271 kcal | 314 kcal |
Białko | 7,90 g | 9,16 g |
Węglowodany | 63,4 g | 73,5 g |
Cukier | 37,3 g | 43,3 g |
Błonnik | 23,9 g | 27,7 g |
Tłuszcz | 0,72 g | 0,84 g |
Tłuszcze nasycone | 0,22 g | 0,25 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,12 g | 0,14 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,33 g | 0,38 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |