Suszone jabłka, na ciepło
1. Suszone jabłka, na ciepło – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Suszone jabłka, na ciepło w 100 gramach posiada wartość energetyczną 57,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,22 g białka,
- 15,32 g węglowodanów,
- 13,32 g cukrów,
- 2,00 g błonnika.
Suszone jabłka, na ciepło ma w 100 g 0,07 g tłuszczów, w tym:
- 0,01 g tłuszczów nasyconych,
- 0,00 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,02 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Suszone jabłka, na ciepło – jakie ma witaminy?
Suszone jabłka, na ciepło to produkt zawierający 1,00 mg witaminy C, 1,00 µg RAE witaminy A, 0,12 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,70 µg witaminy K.
Suszone jabłka, na ciepło zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,01 mg witaminy B1,
- 0,02 mg witaminy B2,
- 0,13 mg witaminy B3,
- 3,80 mg witaminy B4,
- 0,06 mg witaminy B5,
- 0,05 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Suszone jabłka, na ciepło – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Suszone jabłka, na ciepło ma w sobie:
- 3,00 mg wapnia,
- 0,33 mg żelaza,
- 4,00 mg magnezu,
- 9,00 mg fosforu,
- 105 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 20,0 mg sodu, 0,05 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 0,30 µg selenu.
4. Suszone jabłka, na ciepło - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 255 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 57,0 kcal | 145 kcal |
Białko | 0,22 g | 0,56 g |
Węglowodany | 15,32 g | 39,1 g |
Cukier | 13,32 g | 34,0 g |
Błonnik | 2,00 g | 5,10 g |
Tłuszcz | 0,07 g | 0,18 g |
Tłuszcze nasycone | 0,01 g | 0,03 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,00 g | 0,01 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,02 g | 0,06 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 1,00 mg | 2,55 mg |