Suszone jabłka, na zimno
1. Suszone jabłka, na zimno – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Suszone jabłka, na zimno w 100 gramach posiada wartość energetyczną 243 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,93 g białka,
- 65,9 g węglowodanów,
- 57,2 g cukrów,
- 8,70 g błonnika.
Suszone jabłka, na zimno ma w 100 g 0,32 g tłuszczów, w tym:
- 0,05 g tłuszczów nasyconych,
- 0,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,09 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Suszone jabłka, na zimno – jakie ma witaminy?
Suszone jabłka, na zimno to produkt zawierający 3,90 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,53 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 3,00 µg witaminy K.
Suszone jabłka, na zimno zawiera również witaminy z grupy B:
- 0 mg witaminy B1,
- 0,16 mg witaminy B2,
- 0,93 mg witaminy B3,
- 17,60 mg witaminy B4,
- 0,25 mg witaminy B5,
- 0,13 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Suszone jabłka, na zimno – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Suszone jabłka, na zimno ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 1,40 mg żelaza,
- 16,00 mg magnezu,
- 38,0 mg fosforu,
- 450 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 87,0 mg sodu, 0,20 mg cynku, 0,19 mg miedzi, 0,09 mg manganu i 1,30 µg selenu.
4. Suszone jabłka, na zimno - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 86 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 243 kcal | 209 kcal |
Białko | 0,93 g | 0,80 g |
Węglowodany | 65,9 g | 56,7 g |
Cukier | 57,2 g | 49,2 g |
Błonnik | 8,70 g | 7,48 g |
Tłuszcz | 0,32 g | 0,28 g |
Tłuszcze nasycone | 0,05 g | 0,05 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,01 g | 0,01 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,09 g | 0,08 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 3,90 mg | 3,35 mg |