Suszony pstrąg tęczowy – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Suszony pstrąg tęczowy w 100 gramach posiada wartość energetyczną 382 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 77,3 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Suszony pstrąg tęczowy ma w 100 g 8,06 g tłuszczów, w tym:
- 0,83 g tłuszczów nasyconych,
- 1,23 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,74 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 227 mg cholesterolu.
Suszony pstrąg tęczowy – jakie ma witaminy?
Suszony pstrąg tęczowy to produkt zawierający 0 mg witaminy C,64,0 µg RAE witaminy A, 2,41 mg witaminy E,628 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Suszony pstrąg tęczowy zawiera również witaminy z grupy B:
- 0 mg witaminy B1,
- 0 mg witaminy B2,
- 0 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 22,4 µg witaminy B12.
Suszony pstrąg tęczowy – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Suszony pstrąg tęczowy ma w sobie:
- 85,0 mg wapnia,
- 2,96 mg żelaza,
- 84,0 mg magnezu,
- 976 mg fosforu,
- 1,720 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 2,850 mg sodu, 1,79 mg cynku,0,22 mg miedzi, 0,08 mg manganu i 105 µg selenu.
Suszony pstrąg tęczowy - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.
Źródło artykułu: WP abcZdrowie