Świeża surowa kapusta
1. Świeża surowa kapusta – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Świeża surowa kapusta w 100 gramach posiada wartość energetyczną 24,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 1,21 g białka,
- 5,37 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 2,30 g błonnika.
Świeża surowa kapusta ma w 100 g 0,18 g tłuszczów, w tym:
- 0,02 g tłuszczów nasyconych,
- 0,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,09 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Świeża surowa kapusta – jakie ma witaminy?
Świeża surowa kapusta to produkt zawierający 51,0 mg witaminy C, 6,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Świeża surowa kapusta zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,03 mg witaminy B2,
- 0,30 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,14 mg witaminy B5,
- 0,10 mg witaminy B6,
- 57,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Świeża surowa kapusta – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Świeża surowa kapusta ma w sobie:
- 47,0 mg wapnia,
- 0,56 mg żelaza,
- 15,00 mg magnezu,
- 23,0 mg fosforu,
- 246 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 18,00 mg sodu, 0,18 mg cynku, 0,02 mg miedzi, 0,16 mg manganu i 0,90 µg selenu.
4. Świeża surowa kapusta - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 35 g (1/2 szklanki, rozdrobniona) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 24,0 kcal | 8,40 kcal |
Białko | 1,21 g | 0,42 g |
Węglowodany | 5,37 g | 1,88 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 2,30 g | 0,81 g |
Tłuszcz | 0,18 g | 0,06 g |
Tłuszcze nasycone | 0,02 g | 0,01 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,01 g | 0,01 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,09 g | 0,03 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 51,0 mg | 17,85 mg |