Świeży koper
1. Świeży koper – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Świeży koper w 100 gramach posiada wartość energetyczną 43,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 3,46 g białka,
- 7,02 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 2,10 g błonnika.
Świeży koper ma w 100 g 1,12 g tłuszczów, w tym:
- 0,06 g tłuszczów nasyconych,
- 0,80 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,10 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Świeży koper – jakie ma witaminy?
Świeży koper to produkt zawierający 85,0 mg witaminy C, 386 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Świeży koper zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,30 mg witaminy B2,
- 1,57 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,40 mg witaminy B5,
- 0,19 mg witaminy B6,
- 150 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Świeży koper – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Świeży koper ma w sobie:
- 208 mg wapnia,
- 6,59 mg żelaza,
- 55,0 mg magnezu,
- 66,0 mg fosforu,
- 738 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 61,0 mg sodu, 0,91 mg cynku, 0,15 mg miedzi, 1,26 mg manganu i 0 µg selenu.
4. Świeży koper - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 1 g (5 gałązek) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 43,0 kcal | 0,43 kcal |
Białko | 3,46 g | 0,04 g |
Węglowodany | 7,02 g | 0,07 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 2,10 g | 0,02 g |
Tłuszcz | 1,12 g | 0,01 g |
Tłuszcze nasycone | 0,06 g | 0,00 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,80 g | 0,01 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,10 g | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 85,0 mg | 0,85 mg |