Świeży sok mandarynkowy
1. Świeży sok mandarynkowy – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Świeży sok mandarynkowy w 100 gramach posiada wartość energetyczną 43,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,50 g białka,
- 10,10 g węglowodanów,
- 9,90 g cukrów,
- 0,20 g błonnika.
Świeży sok mandarynkowy ma w 100 g 0,20 g tłuszczów, w tym:
- 0,02 g tłuszczów nasyconych,
- 0,04 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,04 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Świeży sok mandarynkowy – jakie ma witaminy?
Świeży sok mandarynkowy to produkt zawierający 31,0 mg witaminy C, 13,00 µg RAE witaminy A, 0,13 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Świeży sok mandarynkowy zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,02 mg witaminy B2,
- 0,10 mg witaminy B3,
- 6,20 mg witaminy B4,
- 0,13 mg witaminy B5,
- 0,04 mg witaminy B6,
- 5,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Świeży sok mandarynkowy – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Świeży sok mandarynkowy ma w sobie:
- 18,00 mg wapnia,
- 0,20 mg żelaza,
- 8,00 mg magnezu,
- 14,00 mg fosforu,
- 178 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 1,00 mg sodu, 0,03 mg cynku, 0,03 mg miedzi, 0,04 mg manganu i 0,10 µg selenu.
4. Świeży sok mandarynkowy - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 247 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 43,0 kcal | 106 kcal |
Białko | 0,50 g | 1,24 g |
Węglowodany | 10,10 g | 24,9 g |
Cukier | 9,90 g | 24,5 g |
Błonnik | 0,20 g | 0,49 g |
Tłuszcz | 0,20 g | 0,49 g |
Tłuszcze nasycone | 0,02 g | 0,06 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,04 g | 0,09 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,04 g | 0,10 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 31,0 mg | 76,6 mg |