Syrop do naleśników z dodatkiem syropu klonowego (2%)
1. Syrop do naleśników z dodatkiem syropu klonowego (2%) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Syrop do naleśników z dodatkiem syropu klonowego (2%) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 265 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0 g białka,
- 69,6 g węglowodanów,
- 42,0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Syrop do naleśników z dodatkiem syropu klonowego (2%) ma w 100 g 0,10 g tłuszczów, w tym:
- 0,02 g tłuszczów nasyconych,
- 0,03 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,05 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Syrop do naleśników z dodatkiem syropu klonowego (2%) – jakie ma witaminy?
Syrop do naleśników z dodatkiem syropu klonowego (2%) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Syrop do naleśników z dodatkiem syropu klonowego (2%) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,01 mg witaminy B1,
- 0,02 mg witaminy B2,
- 0,00 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,01 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Syrop do naleśników z dodatkiem syropu klonowego (2%) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Syrop do naleśników z dodatkiem syropu klonowego (2%) ma w sobie:
- 5,00 mg wapnia,
- 0,07 mg żelaza,
- 2,00 mg magnezu,
- 10,00 mg fosforu,
- 6,00 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 61,0 mg sodu, 0,23 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,19 mg manganu i 0,40 µg selenu.
4. Syrop do naleśników z dodatkiem syropu klonowego (2%) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 20 g (1 łyżka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 265 kcal | 53,0 kcal |
Białko | 0 g | 0 g |
Węglowodany | 69,6 g | 13,92 g |
Cukier | 42,0 g | 8,40 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 0,10 g | 0,02 g |
Tłuszcze nasycone | 0,02 g | 0,00 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,03 g | 0,01 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,05 g | 0,01 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |