Szarlotka holenderska
1. Szarlotka holenderska – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Szarlotka holenderska w 100 gramach posiada wartość energetyczną 290 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 2,17 g białka,
- 44,5 g węglowodanów,
- 22,0 g cukrów,
- 1,60 g błonnika.
Szarlotka holenderska ma w 100 g 11,50 g tłuszczów, w tym:
- 2,31 g tłuszczów nasyconych,
- 5,80 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,12 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Szarlotka holenderska – jakie ma witaminy?
Szarlotka holenderska to produkt zawierający 5,70 mg witaminy C, 18,00 µg RAE witaminy A, 0,96 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 16,40 µg witaminy K.
Szarlotka holenderska zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,19 mg witaminy B1,
- 0,07 mg witaminy B2,
- 1,09 mg witaminy B3,
- 17,00 mg witaminy B4,
- 0,10 mg witaminy B5,
- 0,04 mg witaminy B6,
- 21,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Szarlotka holenderska – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Szarlotka holenderska ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 0,91 mg żelaza,
- 8,00 mg magnezu,
- 29,0 mg fosforu,
- 76,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 200 mg sodu, 0,19 mg cynku, 0,15 mg miedzi, 0,23 mg manganu i 2,20 µg selenu.
4. Szarlotka holenderska - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 131 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 290 kcal | 380 kcal |
Białko | 2,17 g | 2,84 g |
Węglowodany | 44,5 g | 58,3 g |
Cukier | 22,0 g | 28,8 g |
Błonnik | 1,60 g | 2,10 g |
Tłuszcz | 11,50 g | 15,07 g |
Tłuszcze nasycone | 2,31 g | 3,03 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 5,80 g | 7,59 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,12 g | 2,77 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 5,70 mg | 7,47 mg |