Szczaw gotowany z dodatkiem soli, odsączony
1. Szczaw gotowany z dodatkiem soli, odsączony – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Szczaw gotowany z dodatkiem soli, odsączony w 100 gramach posiada wartość energetyczną 20,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 1,83 g białka,
- 2,93 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Szczaw gotowany z dodatkiem soli, odsączony ma w 100 g 0,64 g tłuszczów, w tym:
- 0 g tłuszczów nasyconych,
- 0 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Szczaw gotowany z dodatkiem soli, odsączony – jakie ma witaminy?
Szczaw gotowany z dodatkiem soli, odsączony to produkt zawierający 26,3 mg witaminy C, 174 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Szczaw gotowany z dodatkiem soli, odsączony zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,09 mg witaminy B2,
- 0,41 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,04 mg witaminy B5,
- 0,10 mg witaminy B6,
- 8,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Szczaw gotowany z dodatkiem soli, odsączony – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Szczaw gotowany z dodatkiem soli, odsączony ma w sobie:
- 38,0 mg wapnia,
- 2,08 mg żelaza,
- 89,0 mg magnezu,
- 52,0 mg fosforu,
- 321 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 239 mg sodu, 0,17 mg cynku, 0,11 mg miedzi, 0,30 mg manganu i 0,90 µg selenu.
4. Szczaw gotowany z dodatkiem soli, odsączony - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 133 g (1 szklanka, pokrojony) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 20,0 kcal | 26,6 kcal |
Białko | 1,83 g | 2,43 g |
Węglowodany | 2,93 g | 3,90 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 0,64 g | 0,85 g |
Tłuszcze nasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0 g | 0 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 26,3 mg | 35,0 mg |