Szczupak poddany obróbce wysuszającej mięso
1. Szczupak poddany obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Szczupak poddany obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 113 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 24,7 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Szczupak poddany obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 0,88 g tłuszczów, w tym:
- 0,15 g tłuszczów nasyconych,
- 0,20 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,26 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 50,0 mg cholesterolu.
2. Szczupak poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Szczupak poddany obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 3,80 mg witaminy C, 24,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Szczupak poddany obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,08 mg witaminy B2,
- 2,80 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,87 mg witaminy B5,
- 0,14 mg witaminy B6,
- 17,00 µg witaminy B9,
- 2,30 µg witaminy B12.
3. Szczupak poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Szczupak poddany obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 73,0 mg wapnia,
- 0,71 mg żelaza,
- 40,0 mg magnezu,
- 282 mg fosforu,
- 331 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 49,0 mg sodu, 0,86 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,31 mg manganu i 16,20 µg selenu.
4. Szczupak poddany obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 113 kcal | 96,1 kcal |
Białko | 24,7 g | 21,0 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 0,88 g | 0,75 g |
Tłuszcze nasycone | 0,15 g | 0,13 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,20 g | 0,17 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,26 g | 0,22 g |
Cholesterol | 50,0 mg | 42,5 mg |
Witamina C | 3,80 mg | 3,23 mg |