Trwa ładowanie...

Szczupak poddany obróbce wysuszającej mięso

1. Szczupak poddany obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Szczupak poddany obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 113 kcal.

Zobacz film: "Co się dzieje gdy zjadamy posiłek?"

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 24,7 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Szczupak poddany obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 0,88 g tłuszczów, w tym:

  • 0,15 g tłuszczów nasyconych,
  • 0,20 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,26 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 50,0 mg cholesterolu.

2. Szczupak poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?

Szczupak poddany obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 3,80 mg witaminy C, 24,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Szczupak poddany obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,07 mg witaminy B1,
  • 0,08 mg witaminy B2,
  • 2,80 mg witaminy B3,
  • 0 mg witaminy B4,
  • 0,87 mg witaminy B5,
  • 0,14 mg witaminy B6,
  • 17,00 µg witaminy B9,
  • 2,30 µg witaminy B12.

3. Szczupak poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Szczupak poddany obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:

  • 73,0 mg wapnia,
  • 0,71 mg żelaza,
  • 40,0 mg magnezu,
  • 282 mg fosforu,
  • 331 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 49,0 mg sodu, 0,86 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,31 mg manganu i 16,20 µg selenu.

4. Szczupak poddany obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 113 kcal 96,1 kcal
Białko 24,7 g 21,0 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 0,88 g 0,75 g
Tłuszcze nasycone 0,15 g 0,13 g
Tłuszcze jednonienasycone 0,20 g 0,17 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,26 g 0,22 g
Cholesterol 50,0 mg 42,5 mg
Witamina C 3,80 mg 3,23 mg
Szczupak poddany obróbce wysuszającej mięso
Szczupak poddany obróbce wysuszającej mięso (Flickr)

Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska Media SA z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.