Szczupak poddany obróbce wysuszającej mięso
Szczupak poddany obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Szczupak poddany obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 113 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 24,7 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Szczupak poddany obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 0,88 g tłuszczów, w tym:
- 0,15 g tłuszczów nasyconych,
- 0,20 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,26 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 50,0 mg cholesterolu.
Szczupak poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Szczupak poddany obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 3,80 mg witaminy C,24,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Szczupak poddany obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,08 mg witaminy B2,
- 2,80 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,87 mg witaminy B5,
- 0,14 mg witaminy B6,
- 17,00 µg witaminy B9,
- 2,30 µg witaminy B12.
Szczupak poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Szczupak poddany obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 73,0 mg wapnia,
- 0,71 mg żelaza,
- 40,0 mg magnezu,
- 282 mg fosforu,
- 331 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 49,0 mg sodu, 0,86 mg cynku,0,07 mg miedzi, 0,31 mg manganu i 16,20 µg selenu.
Szczupak poddany obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
| Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g | Zawartość w 85 g (1 porcja) |
|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 113 kcal | 96,1 kcal |
| Białko | 24,7 g | 21,0 g |
| Węglowodany | 0 g | 0 g |
| Cukier | 0 g | 0 g |
| Błonnik | 0 g | 0 g |
| Tłuszcz | 0,88 g | 0,75 g |
| Tłuszcze nasycone | 0,15 g | 0,13 g |
| Tłuszcze jednonienasycone | 0,20 g | 0,17 g |
| Tłuszcze wielonienasycone | 0,26 g | 0,22 g |
| Cholesterol | 50,0 mg | 42,5 mg |
| Witamina C | 3,80 mg | 3,23 mg |
| Równoważnik folianów | 17,00 µg | 14,45 µg |
| Witamina B1 - tiamina | 0,07 mg | 0,06 mg |
| Witamina B2 - ryboflawina | 0,08 mg | 0,07 mg |
| Witamina B3 - witamina PP - niacyna | 2,80 mg | 2,38 mg |
| Witamina B5 - kwas pantotenowy | 0,87 mg | 0,74 mg |
| Witamina B6 - pirydoksyna | 0,14 mg | 0,12 mg |
| Witamina B9 - kwas foliowy | 17,00 µg | 14,45 µg |
| Witamina B4 - cholina | 0 mg | 0 mg |
| Witamina B12 - kobalamina | 2,30 µg | 1,96 µg |
| Witamina A | 81,0 i.u. | 68,9 i.u. |
| Witamina A | 24,0 µg RAE | 20,4 µg RAE |
| Retinol | 24,0 µg | 20,4 µg |
| Alpha karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta-kryptoksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Likopen | 0 µg | 0 µg |
| Luteina+Zeaksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Witamina E | 0 mg | 0 mg |
| Witamina D | 0 µg | 0 µg |
| Witamina D | 0 i.u. | 0 i.u. |
| Witamina K | 0 µg | 0 µg |
| Wapń | 73,0 mg | 62,1 mg |
| Żelazo | 0,71 mg | 0,60 mg |
| Magnez | 40,0 mg | 34,0 mg |
| Fosfor | 282 mg | 240 mg |
| Potas | 331 mg | 281 mg |
| Sód | 49,0 mg | 41,7 mg |
| Cynk | 0,86 mg | 0,73 mg |
| Miedź | 0,07 mg | 0,06 mg |
| Mangan | 0,31 mg | 0,26 mg |
| Selen | 16,20 µg | 13,77 µg |
| Woda | 73,0 g | 62,0 g |
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.