Szczypior
1. Szczypior – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Szczypior w 100 gramach posiada wartość energetyczną 27,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,97 g białka,
- 5,74 g węglowodanów,
- 3,91 g cukrów,
- 1,80 g błonnika.
Szczypior ma w 100 g 0,47 g tłuszczów, w tym:
- 0,09 g tłuszczów nasyconych,
- 0,02 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,06 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Szczypior – jakie ma witaminy?
Szczypior to produkt zawierający 13,40 mg witaminy C, 200 µg RAE witaminy A, 0,21 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 156 µg witaminy K.
Szczypior zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,03 mg witaminy B2,
- 0,33 mg witaminy B3,
- 4,30 mg witaminy B4,
- 0,14 mg witaminy B5,
- 0,09 mg witaminy B6,
- 30,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Szczypior – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Szczypior ma w sobie:
- 52,0 mg wapnia,
- 0,51 mg żelaza,
- 16,00 mg magnezu,
- 25,0 mg fosforu,
- 159 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 15,00 mg sodu, 0,20 mg cynku, 0,03 mg miedzi, 0,15 mg manganu i 0,50 µg selenu.
4. Szczypior - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 6 g (1 łyżka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 27,0 kcal | 1,62 kcal |
Białko | 0,97 g | 0,06 g |
Węglowodany | 5,74 g | 0,34 g |
Cukier | 3,91 g | 0,24 g |
Błonnik | 1,80 g | 0,11 g |
Tłuszcz | 0,47 g | 0,03 g |
Tłuszcze nasycone | 0,09 g | 0,01 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,02 g | 0,00 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,06 g | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 13,40 mg | 0,80 mg |