Szpinak gotowany z dodatkiem soli, odsączony
1. Szpinak gotowany z dodatkiem soli, odsączony – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Szpinak gotowany z dodatkiem soli, odsączony w 100 gramach posiada wartość energetyczną 23,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 2,97 g białka,
- 3,75 g węglowodanów,
- 0,43 g cukrów,
- 2,40 g błonnika.
Szpinak gotowany z dodatkiem soli, odsączony ma w 100 g 0,26 g tłuszczów, w tym:
- 0,04 g tłuszczów nasyconych,
- 0,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,11 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Szpinak gotowany z dodatkiem soli, odsączony – jakie ma witaminy?
Szpinak gotowany z dodatkiem soli, odsączony to produkt zawierający 9,80 mg witaminy C, 524 µg RAE witaminy A, 2,08 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 494 µg witaminy K.
Szpinak gotowany z dodatkiem soli, odsączony zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,10 mg witaminy B1,
- 0,24 mg witaminy B2,
- 0,49 mg witaminy B3,
- 19,70 mg witaminy B4,
- 0,15 mg witaminy B5,
- 0,24 mg witaminy B6,
- 146 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Szpinak gotowany z dodatkiem soli, odsączony – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Szpinak gotowany z dodatkiem soli, odsączony ma w sobie:
- 136 mg wapnia,
- 3,57 mg żelaza,
- 87,0 mg magnezu,
- 56,0 mg fosforu,
- 466 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 306 mg sodu, 0,76 mg cynku, 0,17 mg miedzi, 0,94 mg manganu i 1,50 µg selenu.
4. Szpinak gotowany z dodatkiem soli, odsączony - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 180 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 23,0 kcal | 41,4 kcal |
Białko | 2,97 g | 5,35 g |
Węglowodany | 3,75 g | 6,75 g |
Cukier | 0,43 g | 0,77 g |
Błonnik | 2,40 g | 4,32 g |
Tłuszcz | 0,26 g | 0,47 g |
Tłuszcze nasycone | 0,04 g | 0,08 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,01 g | 0,01 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,11 g | 0,20 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 9,80 mg | 17,64 mg |