Szyja z indyka gotowana na wolnym ogniu (samo mięso)
1. Szyja z indyka gotowana na wolnym ogniu (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Szyja z indyka gotowana na wolnym ogniu (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 162 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 22,5 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Szyja z indyka gotowana na wolnym ogniu (samo mięso) ma w 100 g 7,36 g tłuszczów, w tym:
- 2,22 g tłuszczów nasyconych,
- 2,53 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,04 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 128 mg cholesterolu.
2. Szyja z indyka gotowana na wolnym ogniu (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Szyja z indyka gotowana na wolnym ogniu (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,64 mg witaminy E, 12,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Szyja z indyka gotowana na wolnym ogniu (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,29 mg witaminy B2,
- 5,88 mg witaminy B3,
- 77,7 mg witaminy B4,
- 0,87 mg witaminy B5,
- 0,38 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 1,42 µg witaminy B12.
3. Szyja z indyka gotowana na wolnym ogniu (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Szyja z indyka gotowana na wolnym ogniu (samo mięso) ma w sobie:
- 58,0 mg wapnia,
- 1,18 mg żelaza,
- 18,00 mg magnezu,
- 182 mg fosforu,
- 114 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 246 mg sodu, 4,03 mg cynku, 0,16 mg miedzi, 0,05 mg manganu i 36,2 µg selenu.
4. Szyja z indyka gotowana na wolnym ogniu (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 162 kcal | 138 kcal |
Białko | 22,5 g | 19,11 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 7,36 g | 6,26 g |
Tłuszcze nasycone | 2,22 g | 1,88 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,53 g | 2,15 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,04 g | 1,73 g |
Cholesterol | 128 mg | 109 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |