Tilapia poddana obróbce wysuszającej mięso
1. Tilapia poddana obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Tilapia poddana obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 128 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 26,2 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Tilapia poddana obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 2,65 g tłuszczów, w tym:
- 0,94 g tłuszczów nasyconych,
- 0,96 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,60 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 57,0 mg cholesterolu.
2. Tilapia poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Tilapia poddana obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,79 mg witaminy E, 150 i.u. witaminy D oraz 0,90 µg witaminy K.
Tilapia poddana obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,09 mg witaminy B1,
- 0,07 mg witaminy B2,
- 4,75 mg witaminy B3,
- 51,3 mg witaminy B4,
- 0,66 mg witaminy B5,
- 0,12 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 1,86 µg witaminy B12.
3. Tilapia poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Tilapia poddana obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 0,69 mg żelaza,
- 34,0 mg magnezu,
- 204 mg fosforu,
- 380 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 56,0 mg sodu, 0,41 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,04 mg manganu i 54,4 µg selenu.
4. Tilapia poddana obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 87 g (1 filet) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 128 kcal | 111 kcal |
Białko | 26,2 g | 22,8 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 2,65 g | 2,31 g |
Tłuszcze nasycone | 0,94 g | 0,82 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,96 g | 0,83 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,60 g | 0,52 g |
Cholesterol | 57,0 mg | 49,6 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |