Tortilla do pieczenia lub smażenia
1. Tortilla do pieczenia lub smażenia – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Tortilla do pieczenia lub smażenia w 100 gramach posiada wartość energetyczną 297 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 8,01 g białka,
- 49,3 g węglowodanów,
- 2,66 g cukrów,
- 2,40 g błonnika.
Tortilla do pieczenia lub smażenia ma w 100 g 7,58 g tłuszczów, w tym:
- 1,23 g tłuszczów nasyconych,
- 3,80 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,15 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Tortilla do pieczenia lub smażenia – jakie ma witaminy?
Tortilla do pieczenia lub smażenia to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,86 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 4,20 µg witaminy K.
Tortilla do pieczenia lub smażenia zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,49 mg witaminy B1,
- 0,12 mg witaminy B2,
- 4,19 mg witaminy B3,
- 6,80 mg witaminy B4,
- 0,28 mg witaminy B5,
- 0,03 mg witaminy B6,
- 118 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Tortilla do pieczenia lub smażenia – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Tortilla do pieczenia lub smażenia ma w sobie:
- 163 mg wapnia,
- 3,32 mg żelaza,
- 21,0 mg magnezu,
- 213 mg fosforu,
- 133 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 742 mg sodu, 0,57 mg cynku, 0,12 mg miedzi, 0,52 mg manganu i 21,9 µg selenu.
4. Tortilla do pieczenia lub smażenia - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 49 g (1 sztuka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 297 kcal | 146 kcal |
Białko | 8,01 g | 3,93 g |
Węglowodany | 49,3 g | 24,1 g |
Cukier | 2,66 g | 1,30 g |
Błonnik | 2,40 g | 1,18 g |
Tłuszcz | 7,58 g | 3,71 g |
Tłuszcze nasycone | 1,23 g | 0,60 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,80 g | 1,86 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,15 g | 1,05 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |