Tortilla kukurydziana do pieczenia lub smażenia bez dodatku soli
Tortilla kukurydziana do pieczenia lub smażenia bez dodatku soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Tortilla kukurydziana do pieczenia lub smażenia bez dodatku soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 222 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 5,70 g białka,
- 46,6 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 5,20 g błonnika.
Tortilla kukurydziana do pieczenia lub smażenia bez dodatku soli ma w 100 g 2,50 g tłuszczów, w tym:
- 0,33 g tłuszczów nasyconych,
- 0,65 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,12 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
Tortilla kukurydziana do pieczenia lub smażenia bez dodatku soli – jakie ma witaminy?
Tortilla kukurydziana do pieczenia lub smażenia bez dodatku soli to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Tortilla kukurydziana do pieczenia lub smażenia bez dodatku soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,11 mg witaminy B1,
- 0,07 mg witaminy B2,
- 1,50 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,19 mg witaminy B5,
- 0,22 mg witaminy B6,
- 114 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Tortilla kukurydziana do pieczenia lub smażenia bez dodatku soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Tortilla kukurydziana do pieczenia lub smażenia bez dodatku soli ma w sobie:
- 175 mg wapnia,
- 1,40 mg żelaza,
- 65,0 mg magnezu,
- 314 mg fosforu,
- 154 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 11,00 mg sodu, 0,94 mg cynku,0,15 mg miedzi, 0,40 mg manganu i 0 µg selenu.
Tortilla kukurydziana do pieczenia lub smażenia bez dodatku soli - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.