Troć poddana obróbce wysuszającej mięso
1. Troć poddana obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Troć poddana obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 133 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 21,5 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Troć poddana obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 4,63 g tłuszczów, w tym:
- 1,29 g tłuszczów nasyconych,
- 1,13 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,93 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 106 mg cholesterolu.
2. Troć poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Troć poddana obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 35,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Troć poddana obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,21 mg witaminy B2,
- 2,92 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,87 mg witaminy B5,
- 0,46 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 3,46 µg witaminy B12.
3. Troć poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Troć poddana obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 22,0 mg wapnia,
- 0,35 mg żelaza,
- 40,0 mg magnezu,
- 321 mg fosforu,
- 437 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 74,0 mg sodu, 0,58 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 46,8 µg selenu.
4. Troć poddana obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 133 kcal | 113 kcal |
Białko | 21,5 g | 18,24 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 4,63 g | 3,94 g |
Tłuszcze nasycone | 1,29 g | 1,10 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,13 g | 0,96 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,93 g | 0,79 g |
Cholesterol | 106 mg | 90,1 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |