Tuńczyk błękitny poddany obróbce wysuszającej mięso
1. Tuńczyk błękitny poddany obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Tuńczyk błękitny poddany obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 184 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 29,9 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Tuńczyk błękitny poddany obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 6,28 g tłuszczów, w tym:
- 1,61 g tłuszczów nasyconych,
- 2,05 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,84 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 49,0 mg cholesterolu.
2. Tuńczyk błękitny poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Tuńczyk błękitny poddany obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 757 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Tuńczyk błękitny poddany obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,28 mg witaminy B1,
- 0,31 mg witaminy B2,
- 10,54 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,37 mg witaminy B5,
- 0,53 mg witaminy B6,
- 2,00 µg witaminy B9,
- 10,88 µg witaminy B12.
3. Tuńczyk błękitny poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Tuńczyk błękitny poddany obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 10,00 mg wapnia,
- 1,31 mg żelaza,
- 64,0 mg magnezu,
- 326 mg fosforu,
- 323 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 50,0 mg sodu, 0,77 mg cynku, 0,11 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 46,8 µg selenu.
4. Tuńczyk błękitny poddany obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 184 kcal | 156 kcal |
Białko | 29,9 g | 25,4 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 6,28 g | 5,34 g |
Tłuszcze nasycone | 1,61 g | 1,37 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,05 g | 1,75 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,84 g | 1,57 g |
Cholesterol | 49,0 mg | 41,7 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |