Tuńczyk żółtopłetwy poddany obróbce wysuszającej mięso
1. Tuńczyk żółtopłetwy poddany obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Tuńczyk żółtopłetwy poddany obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 130 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 29,2 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Tuńczyk żółtopłetwy poddany obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 0,59 g tłuszczów, w tym:
- 0,21 g tłuszczów nasyconych,
- 0,14 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,18 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 47,0 mg cholesterolu.
2. Tuńczyk żółtopłetwy poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Tuńczyk żółtopłetwy poddany obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 22,0 µg RAE witaminy A, 0,29 mg witaminy E, 82,0 i.u. witaminy D oraz 0,10 µg witaminy K.
Tuńczyk żółtopłetwy poddany obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,13 mg witaminy B1,
- 0,14 mg witaminy B2,
- 22,1 mg witaminy B3,
- 77,6 mg witaminy B4,
- 0,33 mg witaminy B5,
- 1,04 mg witaminy B6,
- 2,00 µg witaminy B9,
- 2,35 µg witaminy B12.
3. Tuńczyk żółtopłetwy poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Tuńczyk żółtopłetwy poddany obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 4,00 mg wapnia,
- 0,92 mg żelaza,
- 42,0 mg magnezu,
- 333 mg fosforu,
- 527 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 54,0 mg sodu, 0,45 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 108 µg selenu.
4. Tuńczyk żółtopłetwy poddany obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 130 kcal | 111 kcal |
Białko | 29,2 g | 24,8 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 0,59 g | 0,50 g |
Tłuszcze nasycone | 0,21 g | 0,17 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,14 g | 0,12 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,18 g | 0,15 g |
Cholesterol | 47,0 mg | 40,0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |